Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Mobiele Eenheid deelt klappen uit in Arnemuiden

Toegevoegd: 01-01-2022, 03.17 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De Mobiele Eenheid (ME) heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in Arnemuiden twee keer opgetreden vanwege het overtreden van het door de burgemeester ingestelde samenscholingsverbod. Er zijn zeker 10 arrestaties verricht.


Gedurende de dag waren er op diverse plaatsen in Arnemuiden buitenbrandjes. Rond 01.00 uur verzamelde zich een grote groep personen bij de Nieuwlandseweg. Er werd ook brand gesticht. Hierop werd de brandweer opgeroepen. Ook de Mobiele Eenheid (ME) van de politie werd ingezet. De ME deelde rake klappen uit en dreef de aanwezigen uiteen. Later kwamen echter toch weer groepen samen maar de politie greep toen niet in. In de tussentijd sprak de politie nog wel jongeren aan die vuurwerk naar hun bus gooiden en een reeds opgeblazen bushokje nog verder vernielden.

Rond 02.15 uur arriveerde de ME opnieuw bij de Nieuwlandseweg. Even later reden vanaf verschillende kanten ME'ers de Nieuwlandseweg op. Vervolgens werden alle aanwezigen verzocht zich uit de voeten te maken. Toen niet iedereen dat deed, werden opnieuw klappen uitgedeeld. Verschillende personen werden tegen de grond gewerkt en aangehouden. Nadat de ME zich wat had teruggetrokken, werden alsnog meerdere personen gearresteerd die verhaal kwamen halen bij de politie over haar optreden.

De politie zette een tijdlang de toegang tot de stad dicht bij de rotonde aan de Nieuwlandseweg. Vorig jaar moest de ME ook al optreden bij de Nieuwlandseweg. Daarom liet de burgemeester van de gemeente Middelburg een mobiele camera-unit plaatsen. Deze werd op Oudjaarsavond vernield doordat aan de voet van de paal brand werd gesticht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
til@ (17-1-2022 om 18:10)
tim fakkeldij ik zeg toch niet dat het goed s om wat ze doen maar wie zegt dat degenen die zijn opgepakt iets hebben gedaan.
bert kaiser (5-1-2022 om 16:36)
ze kunnen wat mij betreft niet hard genoeg slaan
Tim Fakkeldij (3-1-2022 om 22:08)
til@ Dus het feit dat er 2 jaar door een pandemie niet de beest mag worden uit gehangen is een legitieme reden om dan maar de boel te slopen en van alles en nog wat naar de politie en hulpverleners te gooien? Lijkt het U geen goed idee om maar een collecte te houden voor die arme stakkers, kunnen ze voor het komende jaarwisseling nog meer en zwaarder vuurwerk kopen?
Michel (3-1-2022 om 16:34)
Wel ja, gewoon op de corona steken. Daar zullen deze aso´s blij mee zijn. Kunnen ze doorgaan met vernielingen te plegen.
til@ (3-1-2022 om 13:18)
ik vind het niet goed wat die jongens doen. maar we moeten eingenlijk medelijden met ze hebben. zij en wij allen zitten al dik 2 jaar in een corona pandemie en hun moeten ook zich kunnen uiten en even hun ei kwijt. goed als ze iets vernielen dat is dan niet goed. maar eingenlijk moeten we medelijden met degenen hebben die opgepakt zijn want wie zegt dat hun iets gedaan hebben meestal zijn de echte daders al gevlucht en worden de kijkers opgepakt.
Ankie (3-1-2022 om 00:39)
De werkelijkheid.... een kleine groep jongeren was nog overgebleven, deze verlieten inmiddels druppelsgewijs de omgeving van de nieuwlandseweg. Nog een enkele knal, t werd rustig.. Op dat moment werd nogmaals ingegrepen en hoe? Vragen of iedereen de omgeving nieuwlandseweg wil verlaten en er gelijk bovenop slaan... onbegrijpelijk... Stop met reageren over wat je online ziet..... Wat ik nog kwijt wilde is dat dit optreden voor mij niet mooi, gaaf en stoer was. Het staat op mijn netvlies, en ik ben het nog niet kwijt. Communicatie en actie... is dit protocol in elke situatie? Hierover wil ik nog wel in gesprek gaan met de burgervader.
Cookie-instellingen beheren