Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Zwaargewonde bij schietpartij Terneuzen

Toegevoegd: 16-12-2014, 19.26 uur - Update: 16-12-2014, 23.21 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In de Iepenlaan in Terneuzen is dinsdagavond iemand zwaargewond geraakt bij een schietpartij. De dader is voortvluchtig.

De politie kreeg de melding van het schietincident rond 19.00 uur binnen. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen. Volgens de politie was het slachtoffer, een man, niet aanspreekbaar. De gewonde is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het traumateam is ook naar het ziekenhuis gegaan. De brandweer stond stand-by tijdens de landing. Rond 20.15 uur meldde de politie dat het slachtoffer in kritieke toestand naar een ander ziekenhuis is overgeplaatst.

De politie is op zoek naar de dader en stelt een onderzoek in. De dader zou te voet zijn gevlucht en later in een grijze auto zijn gestapt. De man droeg een witte jas met capuchon. Mensen met tips mogen 112 bellen. De Iepenlaan is door de politie afgezet. Er is ook een politiehond ingezet. Leden van de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) zijn ook ter plekke. Rondom de plaats delict staan agenten met kogelwerende vesten aan.

Dode
De schietpartij van dinsdag is de tweede in korte tijd in Terneuzen. Op 30 november kwam een 23-jarige man om het leven bij een schietpartij in het centrum. Een andere man raakte gewond.

Over dit onderwerp zijn recentere artikelen verschenen:
- Onderzoekj schietpartij in volle gang (16-12-2014)
- Man ook betrokken bij andere schietpartij (16-12-2014)

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzense (18-12-2014 om 08:58)
Waarom de schuld geven aan politie en burgervader. Zoek het bij de daders zelf, als zij er niet waren was er niets gebeurt. Er wordt gesproken over jaren lange vete, wat doen de Eigen familie's eraan?,En wie zet ze aan om wapens te kopen. Verhaal al die kosten die gemaakt worden eens op de VETE familie, het zal gauw klaar zijn. Kunnen ze de onkosten niet betalen moeten ze het KOT in, is het gelijk geregeld en kunnen de politie en burgervader ook rustig slapen. Vergeet niet, ook al is het hun beroep, op zulke gevaarlijke criminelen zit je niet te wachten. Heb ook eens begrip voor deze mensen, ze worden ook gestuurt door justitie en kunnen niet zelf de touwtjes in handen nemen..
hagenees (18-12-2014 om 07:21)
@ gewoon ik volgens mij ben jij op je achterhoofd gevallen deel gemeente amsterdam weet je wel waar we zitten ??? en ook al had die bescherming van de heren in het blauw vroeg of laat was het dan toch wel gebeurd ......
omg (17-12-2014 om 14:49)
nou ik ben t met je eens hoor marleen politie justitie en gemeente wisten hiervan daarom hebben ze in overleg besloten dat t niet veilig was voor hem maar moest ie wel eerst even en documentje voor afhalen bij politie .. waar gaat dat allemaal over ..mooie wetgeving! nee een vete kan je inderdaad niet veel aan doen nee, had dan later wel gebeurd, maar ook al ben je een crimineel figuur dan hoef je nog niet dood.. had beter gekund.. maar voorkomen denk ik niet.. triest!!
Pieters (17-12-2014 om 12:23)
Nee Leon waarom niet? dan doet de politie nog eens wat nuttigs. ik vind dat nog altijd beter dan de straat op gaan om een fietser zonder licht aan te houden.deze jongen had gewoon politie bescherming moeten krijgen. waarschijnlijk had het nog goedkoper geweest dan de ziekenhuis kosten waar die zich nu in bevind. maar ja wat geeft justitie erom
Leon (17-12-2014 om 11:38)
Zo kunnen ze wel bij elke man die vrij gelaten wordt een politie man zetten dat is toch niet mogelijk..Denk dat de ouders van die personen wat meer toezicht mogen houden
Karin de vlucht (17-12-2014 om 11:08)
De politie is meerdere male getipt dat dit zou gebeuren Het antwoord ja daar zijn we ook bang voor Die jongen naar huis laten gaan om vanuit daar naar het politiebureau gestuurd te worden Om zijn gebieds verbod van Terneuzen op te halen.. Misschien hadden ze die beter meteen gegeven ipv hem eerst naar huis te sturen
Cookie-instellingen beheren