Weerbericht:
Zonnige perioden en een enkele bui. Woensdag bewolkt, later zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Felle brand op eiland bij Arnemuiden

Toegevoegd: 10-04-2017, 21.53 uur
Door: Manfred Berrevoets

ARNEMUIDEN - Op een eilandje in het kanaal bij de Keetweg in Arnemuiden heeft vanavond een felle brand gewoed.


De brand werd rond 21.00 uur ontdekt. Er zijn twee blusvoertuigen uitgerukt maar die konden niet in de buurt van het eiland komen. De brandweer laat het gebouwtje daarom uitbranden. Voor de omgeving levert het geen gevaar op. Het lijkt er ook niet op dat er mensen op het eiland aanwezig zijn, zegt de Veiligheidsregio.

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt op het eiland. Op 31 januari van dit jaar moest de brandweer ook al in actie komen voor een brand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (11-4-2017 om 22:07)
Het probleem was niet het eilandje maar de weg er naar toe. Deze loopt langs 1 bewoner die het niet kan hebben dat er jeugd langs zijn woning komt. Het is een openbare weg en maakt handhaven voor de Gemeente lastig. Wat de Gemeente nu heeft gedaan is het eilandje sluiten om zo de overlast rond zijn woning weg te nemen. De jeugd op het eilandje zelf gaaf geen overlast!
camiel (11-4-2017 om 21:12)
De gemeente is hier niet schuldig aan. Die steken dat toch niet in brand. Waar de gemeente wel schuldig aan is, dat is het veranderen van de spelregels van het zwembad. Er was besloten dat het Julianabad dicht ging als het zwembad op de Oranjeplaat klaar was. Dat gebeuren is failliet dus geen zwembad daar. Maar ook geen meer in Arnemuiden volgens B&W. Waar ze wel geld voor weggezet hebben en wel 2 miljoen Euro, is voor een Techno University. Die is er nog niet, en of die er komt is een grote vraag. Voor dit soort belachelijke uitspattingen is wel geld. Maar geen 60.000 voor het zwembad. Gemeente Middelburg je moest je kapot schamen.
Wee (11-4-2017 om 18:04)
Weer heeft Arnemuiden een primeur. Dit keer is het een politieke brand. Mensen maak toch niet van een scheet een donderslag. Als kinderen niets te doen hebben dan doen ze zulk kattekwaad. Dat deden wij vroeger ook.
J.W. Hajee (11-4-2017 om 11:33)
Dat is dan in korte tijd de tweede keer.. Dat eilandje was en is een pleisterplaats voor een deel van de Arnemuidse jeugd. In het verleden zijn er bittere veldslagen om dat eilandje uitgevochten. De vraag is ook dit keer : heeft de aanwezige jeugd zijn eigen kampvuur niet kunnen beheersen en daarna per bootje overhaast de wijk genomen, of heeft een rivaliserende groep wraak genomen.
Zeeuws meisje (11-4-2017 om 10:17)
@Ennenne: dit heeft niks met protest tegen het sluiten van het zwembad te maken! Dit is een kwestie die al langer speelt tussen de gemeente en de jongelui van het eilandje en hier kon je op wachten,......En hoezo hinder voor de scheepvaartverkeer voor de haven van A'muiden?? Je kunt er toch gewoon langs! Niks geen hinder. Het scheelt dat het altijd nogal druk is in de haven met bootjes rond deze tijd,.....!
Jan (11-4-2017 om 09:45)
@Ouder heeft volkomen gelijk. De Gemeente interesseert de jeugd geen ene moer. Als inwoners betalen we alleen belasting voor projecten in Middelburg. Arnemuiden is maar een buiten wijkje. Hoewel het zwembad hier los van staat, werkt ook deze Gemeente graag mee aan de vergrijzing van dorpen door gewoon ordinair de voorzingen weg te halen. Kijk eens naar Wissenkerke de helft kleiner dan Arnemuiden. Hier heeft die Gemeente afgelopen jaar 4 ton geïnvesteerd in het wissebad met een prachtig resultaat voor jong en oud.
Cookie-instellingen beheren