Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Automobilist Goes had 4x te veel alcohol op

Toegevoegd: 29-10-2018, 14.44 uur
Een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend kwamen om het leven.
Een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend kwamen om het leven.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De man die gisteren onder invloed van alcohol in Goes twee fietsers doodreed had vier keer te veel alcohol gedronken. De automobilist was even voor het ongeluk opgemerkt door een politie-eenheid. Deze hield de auto vervolgens in de gaten maar tot een controle kwam het niet. Dat heeft de politie tegenover de website bevestigd.


Rond kwart over vier reed een politie-eenheid die vanuit de richting van het centrum kwam over de rotonde 'Admiraalsplein' op de kruising met de Piet Heinstraat en de M.A. de Ruijterlaan. Achter hen zagen de agenten een zwarte auto naderen. Het was op dat moment rustig en daarom besloten ze het voertuig op de rotonde voor te laten gaan om een routinecontrole te kunnen doen.

De agenten reden met hun politiebusje een extra rondje over de rotonde. Toen ze de Piet Heinstraat opdraaiden zagen ze de auto nog net linksaf de bocht volgen richting de Wulfaertstraat. Toen de agenten zelf uit de bocht bij het NS-station kwamen, zagen ze het voertuig een stuk voor hen rijden.

Volgens de politie werd het voertuig op dat moment dus al in de gaten gehouden maar was er zeker geen sprake van een achtervolging. “De agenten reden niet met zwaailichten, de sirene stond niet aan en ook was er geen stopteken gegeven”, zo verklaart een politiewoordvoerder.

(tekst gaat verder onder advertentie)Eenmaal op de Van de Spiegelstraat werd de afstand tussen het politiebusje en de personenauto zichtbaar kleiner. Bij de oversteekplaats op de kruising Voorstad - Kloetingseweg zagen de agenten het voertuig een rare slinger maken, welke ook sporen op het wegdek heeft veroorzaakt. “De agenten zagen vervolgens brokstukken op en naast de weg liggen. Ze vermoedden dat de man ergens tegenaan was gereden en daarom gaven ze hem op dat moment een stopteken. De man zette kort hierna zijn voertuig stil bij de rotonde op het Kazerneplein”, zo vertelt de woordvoerder.

De agenten hebben de botsing overigens niet zelf zien gebeuren. Ze zagen ook de slachtoffers niet liggen. Dat de man een fiets had geraakt, werd duidelijk toen agenten in een tweede politiewagen (die kort achter de eerste reed) door getuigen op het ongeluk werden geattendeerd. “De enigen waarvan we weten dat zij het ongeluk hebben zien gebeuren, zijn twee fietsers die vanaf de Voorstad kwamen en iemand die op het spoor aan het werk was”, aldus de politie.

Het politie-onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang. Ter plekke is gisteren urenlang onderzoek gedaan. Hierbij zijn diverse sporen veiliggesteld en ook is de situatie uitgebreid op foto vastgelegd. Al deze zaken worden de komende tijd bestudeerd. Ook beelden van bewakingscamera's worden in het onderzoek meegenomen.

De politie meldde gisteren al dat de automobilist voorlopig nog vast blijft zitten. Na een eerste verhoor zondag werd namelijk door de officier van justitie bepaald dat hij later nogmaals verhoord moest worden. De man kon gisteren nog maximaal drie keer 24 uur worden vastgehouden.

Na een blaastest bleek de automobilist te veel gedronken te hebben. Volgens de politie had hij als beginnend bestuurder vier keer te veel alcohol op. Op het ademanalyse-apparaat blies hij namelijk 385 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor beginnend bestuurders zoals de 19-jarige ligt de limiet op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor niet beginners ligt deze limiet op 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.

De lichamen van de twee slachtoffers, een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië zijn zondag overgedragen aan de families. Op de plaats waar het ongeluk plaatsvond zijn inmiddels bloemen gelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (2-11-2018 om 11:34)
en als een kind of familielid van mies wordt doodgereden dood een dronken hardrijder, wat gaat ze dan zeggen? gaat ze hem knuffelen? en voorrang mag je niet nemen. een rijbewijs is geen recht. je moet het verdienen. deze vent had nooit een rijbewijs mogen hebben gezien zijn gedrag in het verkeer.
Jan (31-10-2018 om 06:25)
@ bill, inderdaad, de verantwoordelijkheid is, dat je voorrang nooit neemt maar verleendt, dat heeft iedereen geleerd voor zijn rijbewijs zonder uitzondering. en alsof deze doodrijder verantwoordelijk kende ? geen enkel besef wat dat inhoud heeft die. En nu mag hij leren wat het inhoud verantwoordelijk te zijn voor 2 doden, want dat is de verantwoordelijkheid waar u over spreekt.
Tim (30-10-2018 om 20:36)
Een simpel rekensommetje leert dat de stopafstand bij 50 km/h ruim 27 meter bedraagt. Wanneer je weet dat de mensen die aangereden zijn dik 40 meter zijn weggeslingerd, kun je onmogelijk blijven beweren dat '50 km/h ook een enorme schade oplevert' . En zeker hebben fietsers hun verantwoordelijkheid in het verkeer. Maar gelukkig is daar al iets over gezegd.
mies (30-10-2018 om 17:57)
Margo, zeg ik dat? Ik constateer dingen.. de fout ligt volledig bij die jongen volgens velen.. Maar hadden de fietsers licht aan, hadden ze voorrang, hadden ze gedronken.. allemaal dingen die nog niet bekend zijn of bekend gemaakt zijn. De auto heeft waarschijnlijk niet veel te hard gereden, want dan had dat wel in een persbericht gestaan. Zosls errder gezegd een drama voor alle betrokkenen. Alleen t woord moord gaat voor mij veel te ver, zeker door mensen die nu roomser dan de paus doen!
Bill (30-10-2018 om 16:38)
@ Jan: midden op de weg dansen....U gaat wel erg zwart-wit op de reacties in. Volgens mij heeft in het verkeer ieder een verantwoordelijkheid.
AntiGSM (30-10-2018 om 16:27)
Nogmaals, ik kan er niets aan doen maar ik vind de uitspraken over moord te ver gaan. Nog steeds is niet bekend ofdat de fietser misschien wel zonder licht en/ of verkeerstechnisch niet hartstikke fout was. Dan kun je, ook al heb je 4 bier op (zo heel erg veel is dat nou ook weer niet dat je daar laveloos van bent) makkelijk zo'n fietser aanrijden en ja als dat met 50 gaat geeft dat ook al een enorme klap en enorme schade. Ik lees nergens dat de achtervolgende politie melding maakt van te hoge snelheid. Ik maak zelf regelmatig mee (ook overdag) dat fietsers in het algemeen de grootste verkeershufters zijn, geven nergens richting aan en doen maar wat. Daar kun je bijna niet op anticiperen, ook niet zonder drank. Wachten op de uitslag....
Cookie-instellingen beheren