Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 17 km

Automobilist Goes had 4x te veel alcohol op

Toegevoegd: 29-10-2018, 14.44 uur
Een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend kwamen om het leven.
Een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend kwamen om het leven.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De man die gisteren onder invloed van alcohol in Goes twee fietsers doodreed had vier keer te veel alcohol gedronken. De automobilist was even voor het ongeluk opgemerkt door een politie-eenheid. Deze hield de auto vervolgens in de gaten maar tot een controle kwam het niet. Dat heeft de politie tegenover de website bevestigd.


Rond kwart over vier reed een politie-eenheid die vanuit de richting van het centrum kwam over de rotonde 'Admiraalsplein' op de kruising met de Piet Heinstraat en de M.A. de Ruijterlaan. Achter hen zagen de agenten een zwarte auto naderen. Het was op dat moment rustig en daarom besloten ze het voertuig op de rotonde voor te laten gaan om een routinecontrole te kunnen doen.

De agenten reden met hun politiebusje een extra rondje over de rotonde. Toen ze de Piet Heinstraat opdraaiden zagen ze de auto nog net linksaf de bocht volgen richting de Wulfaertstraat. Toen de agenten zelf uit de bocht bij het NS-station kwamen, zagen ze het voertuig een stuk voor hen rijden.

Volgens de politie werd het voertuig op dat moment dus al in de gaten gehouden maar was er zeker geen sprake van een achtervolging. “De agenten reden niet met zwaailichten, de sirene stond niet aan en ook was er geen stopteken gegeven”, zo verklaart een politiewoordvoerder.

(tekst gaat verder onder advertentie)Eenmaal op de Van de Spiegelstraat werd de afstand tussen het politiebusje en de personenauto zichtbaar kleiner. Bij de oversteekplaats op de kruising Voorstad - Kloetingseweg zagen de agenten het voertuig een rare slinger maken, welke ook sporen op het wegdek heeft veroorzaakt. “De agenten zagen vervolgens brokstukken op en naast de weg liggen. Ze vermoedden dat de man ergens tegenaan was gereden en daarom gaven ze hem op dat moment een stopteken. De man zette kort hierna zijn voertuig stil bij de rotonde op het Kazerneplein”, zo vertelt de woordvoerder.

De agenten hebben de botsing overigens niet zelf zien gebeuren. Ze zagen ook de slachtoffers niet liggen. Dat de man een fiets had geraakt, werd duidelijk toen agenten in een tweede politiewagen (die kort achter de eerste reed) door getuigen op het ongeluk werden geattendeerd. “De enigen waarvan we weten dat zij het ongeluk hebben zien gebeuren, zijn twee fietsers die vanaf de Voorstad kwamen en iemand die op het spoor aan het werk was”, aldus de politie.

Het politie-onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang. Ter plekke is gisteren urenlang onderzoek gedaan. Hierbij zijn diverse sporen veiliggesteld en ook is de situatie uitgebreid op foto vastgelegd. Al deze zaken worden de komende tijd bestudeerd. Ook beelden van bewakingscamera's worden in het onderzoek meegenomen.

De politie meldde gisteren al dat de automobilist voorlopig nog vast blijft zitten. Na een eerste verhoor zondag werd namelijk door de officier van justitie bepaald dat hij later nogmaals verhoord moest worden. De man kon gisteren nog maximaal drie keer 24 uur worden vastgehouden.

Na een blaastest bleek de automobilist te veel gedronken te hebben. Volgens de politie had hij als beginnend bestuurder vier keer te veel alcohol op. Op het ademanalyse-apparaat blies hij namelijk 385 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor beginnend bestuurders zoals de 19-jarige ligt de limiet op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor niet beginners ligt deze limiet op 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.

De lichamen van de twee slachtoffers, een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië zijn zondag overgedragen aan de families. Op de plaats waar het ongeluk plaatsvond zijn inmiddels bloemen gelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (29-10-2018 om 18:04)
Verschrikkelijk. Wat ik mij afvraag en de gedachte die ontstond, na het zien van de reportage op SBS, 6. De 19 jarige bestuurder werd aangehouden 450 meter verder op de rotonde. Was de politie direct ter plaatse voor directe aanhouding of werd deze dwaas reeds achtervolgd door de Politie. Het snelle ter plaatse zijn, valt op. Bovenstaand schreef ik gisteren. Toch blijf ik het een vreemd relaas van gebeuren vinden, ongetwijfeld goed dicht getimmerd, twee surveillance auto's, wellicht hadden de fietsers niet overgestoken als er zwaailicht was gevoerd door de direct volgende surveillance auto.
Taas (29-10-2018 om 17:41)
Wil de nabestaanden ,en de ouders van de veroorzaker,heel veel sterkte toewensen
Nadiene Mosterd (29-10-2018 om 17:26)
Vreemd verhaal, pas een stopteken geven na het zien van brokstukken ? Was het dan al wel opgevallen dat er een beetje veel te hard gereden werd ? Ja, dat was het. Wanneer dacht men dan wel een stopteken te gaan geven ? Die zwaailichten en sirenes hadden op zijn minst toch de slachtoffers kunnen waarschuwen voor naderend gevaar, daar zijn ze geloof ik voor ? Men verkoos dat niet te doen, omdat.. ? Men bang was dat de dader zou vluchten, welk hij gezien de snelheid al deed, en ongevallen zou veroorzaken ?
Theo (29-10-2018 om 17:22)
Veel sterkte voor familie en is duidelijk dat de bestuurder met andere mans levens speelde. Rijbewijs vernietigen en niet meer laten rijden levenslang de familie heeft ook levenslang.
Jap (29-10-2018 om 16:32)
Wens de rechter en familie veel wijsheid toe !
Peet (29-10-2018 om 16:22)
Vind het een vreemd verhaal. Zo'n fiets die om een lantaarnpaal gevouwen zit valt toch op. Hoe of wat dan ook. Alcohol heeft er toch mede mee te maken gehad dat het twee jonge mensen het leven heeft gekost.
Cookie-instellingen beheren