Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Automobilist Goes had 4x te veel alcohol op

Toegevoegd: 29-10-2018, 14.44 uur
Een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend kwamen om het leven.
Een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend kwamen om het leven.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De man die gisteren onder invloed van alcohol in Goes twee fietsers doodreed had vier keer te veel alcohol gedronken. De automobilist was even voor het ongeluk opgemerkt door een politie-eenheid. Deze hield de auto vervolgens in de gaten maar tot een controle kwam het niet. Dat heeft de politie tegenover de website bevestigd.


Rond kwart over vier reed een politie-eenheid die vanuit de richting van het centrum kwam over de rotonde 'Admiraalsplein' op de kruising met de Piet Heinstraat en de M.A. de Ruijterlaan. Achter hen zagen de agenten een zwarte auto naderen. Het was op dat moment rustig en daarom besloten ze het voertuig op de rotonde voor te laten gaan om een routinecontrole te kunnen doen.

De agenten reden met hun politiebusje een extra rondje over de rotonde. Toen ze de Piet Heinstraat opdraaiden zagen ze de auto nog net linksaf de bocht volgen richting de Wulfaertstraat. Toen de agenten zelf uit de bocht bij het NS-station kwamen, zagen ze het voertuig een stuk voor hen rijden.

Volgens de politie werd het voertuig op dat moment dus al in de gaten gehouden maar was er zeker geen sprake van een achtervolging. “De agenten reden niet met zwaailichten, de sirene stond niet aan en ook was er geen stopteken gegeven”, zo verklaart een politiewoordvoerder.

(tekst gaat verder onder advertentie)Eenmaal op de Van de Spiegelstraat werd de afstand tussen het politiebusje en de personenauto zichtbaar kleiner. Bij de oversteekplaats op de kruising Voorstad - Kloetingseweg zagen de agenten het voertuig een rare slinger maken, welke ook sporen op het wegdek heeft veroorzaakt. “De agenten zagen vervolgens brokstukken op en naast de weg liggen. Ze vermoedden dat de man ergens tegenaan was gereden en daarom gaven ze hem op dat moment een stopteken. De man zette kort hierna zijn voertuig stil bij de rotonde op het Kazerneplein”, zo vertelt de woordvoerder.

De agenten hebben de botsing overigens niet zelf zien gebeuren. Ze zagen ook de slachtoffers niet liggen. Dat de man een fiets had geraakt, werd duidelijk toen agenten in een tweede politiewagen (die kort achter de eerste reed) door getuigen op het ongeluk werden geattendeerd. “De enigen waarvan we weten dat zij het ongeluk hebben zien gebeuren, zijn twee fietsers die vanaf de Voorstad kwamen en iemand die op het spoor aan het werk was”, aldus de politie.

Het politie-onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang. Ter plekke is gisteren urenlang onderzoek gedaan. Hierbij zijn diverse sporen veiliggesteld en ook is de situatie uitgebreid op foto vastgelegd. Al deze zaken worden de komende tijd bestudeerd. Ook beelden van bewakingscamera's worden in het onderzoek meegenomen.

De politie meldde gisteren al dat de automobilist voorlopig nog vast blijft zitten. Na een eerste verhoor zondag werd namelijk door de officier van justitie bepaald dat hij later nogmaals verhoord moest worden. De man kon gisteren nog maximaal drie keer 24 uur worden vastgehouden.

Na een blaastest bleek de automobilist te veel gedronken te hebben. Volgens de politie had hij als beginnend bestuurder vier keer te veel alcohol op. Op het ademanalyse-apparaat blies hij namelijk 385 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor beginnend bestuurders zoals de 19-jarige ligt de limiet op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor niet beginners ligt deze limiet op 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.

De lichamen van de twee slachtoffers, een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië zijn zondag overgedragen aan de families. Op de plaats waar het ongeluk plaatsvond zijn inmiddels bloemen gelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verbaasd (30-10-2018 om 16:05)
Het verbaast mij toch iedere keer weer dat blijkbaar 90% van de mensen die reageert aanwezig was bij het ongeluk en zelfs de gedachten van de bestuurder kan lezen. Zowel uit respect voor de nabestaanden van de slachtoffers als uit respect voor de naasten van de bestuurder zou men zich eens bij de feiten moeten houden in plaats van eigen waarheden creeëren. We weten allemaal de exacte omstandigheden niet, of het misschien ook gebeurd was als de bestuurder niet gedronken had. Sterkte voor de nabestaanden en de bestuurder en zijn naasten. Een zwaarde straf dan het schuldgevoel wat hij de rest van zijn nog jonge leven bij zich zal dragen, bestaat niet.
Tim (30-10-2018 om 15:36)
Nee dat mag niet, Margo. Het is ook tamelijk aso om de auto te pakken met 4 bier in je mik. Tegelijkertijd kun je ook vaststellen dat je niet straalbezopen bent na 4 bier te hebben gedronken. Van moord is evenmin sprake. Deze jongeman is niet van huis gegaan met het idee deze mensen dood te rijden. Vermoedelijk wordt de automobilist dood door schuld verweten. En dat zou, denk ik, terecht zijn ook, want aan alle schade te zien heeft hij zeer hard gereden. En dat vind ik, eerlijk gezegd, nog asocialer dan die 4 bier die hij gedronken heeft.
lezer (30-10-2018 om 12:30)
Ik vind het vrij bizar om te lezen dat mensen de politie iets proberen te verwijten. Ze willen een auto (standaard) controleren, maar komen daar niet aan toe vanwege de grote onderlinge afstand. Ze moeten dus eerst dichterbij komen. Vervolgens zien ze puin op de weg en een zwaar beschadigde auto, dan zetten ze hem aan de kant. Wat heeft dit nou met een achtervolging te maken dan? Volgens mij ligt het vooral aan dat ventje wat teveel zuipt en misschien wel veel te hard rijdt!!
Margo (30-10-2018 om 09:18)
Beste Mies, dus met 4 pils mag er van jou gewoon gereden worden...Deze twee mensen zijn verdorie 40 meter gelanceerd .. Harde woorden? Wou je hem een aai over z'n bol geven dan? Ik hoop alleen dat dit ventje een rechtvaardige straf krijgt, hij heeft twee mensen vermoord..
Koos P. (30-10-2018 om 06:40)
De hoofdschuld ligt zeer zeker bij de 19 jarige bestuurder. Die heeft alles fout gedaan. Maar uit het verhaal van de politie maak ik min of meer op dat er meer is gebeurd, dingen die ze wellicht onder de politiepet proberen te houden. Hadden de agenten het misschien anders moeten doen? Ja misschien hadden ze een zwaailamp aan moeten zetten. Dan waren de fietsers misschien blijven staan. Maar goed, dit blijft speculeren en het is helaas niet meer over te doen. Wel is er misschien een les te leren, sowieso voor de 19 jarige bestuurder, maar waarschijnlijk ook voor de politie.
Jan van Walcheren (30-10-2018 om 06:30)
Mag ik mijn walging uitspreken over de reacties die zeggen dat het de fietsers hun eigen schuld vast was omdat er haaientanden staan of alsof die zelf soms dronken waren en dat soort onmenselijke reacties ? Al stonden die midden op de weg te dansen, is er nog geen enkele reden die mensen te overrijden. Wie dat suggereert is niet goed in zijn/haar hoofd.
Cookie-instellingen beheren