Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Automobilist Goes had 4x te veel alcohol op

Toegevoegd: 29-10-2018, 14.44 uur
Een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend kwamen om het leven.
Een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend kwamen om het leven.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De man die gisteren onder invloed van alcohol in Goes twee fietsers doodreed had vier keer te veel alcohol gedronken. De automobilist was even voor het ongeluk opgemerkt door een politie-eenheid. Deze hield de auto vervolgens in de gaten maar tot een controle kwam het niet. Dat heeft de politie tegenover de website bevestigd.


Rond kwart over vier reed een politie-eenheid die vanuit de richting van het centrum kwam over de rotonde 'Admiraalsplein' op de kruising met de Piet Heinstraat en de M.A. de Ruijterlaan. Achter hen zagen de agenten een zwarte auto naderen. Het was op dat moment rustig en daarom besloten ze het voertuig op de rotonde voor te laten gaan om een routinecontrole te kunnen doen.

De agenten reden met hun politiebusje een extra rondje over de rotonde. Toen ze de Piet Heinstraat opdraaiden zagen ze de auto nog net linksaf de bocht volgen richting de Wulfaertstraat. Toen de agenten zelf uit de bocht bij het NS-station kwamen, zagen ze het voertuig een stuk voor hen rijden.

Volgens de politie werd het voertuig op dat moment dus al in de gaten gehouden maar was er zeker geen sprake van een achtervolging. “De agenten reden niet met zwaailichten, de sirene stond niet aan en ook was er geen stopteken gegeven”, zo verklaart een politiewoordvoerder.

(tekst gaat verder onder advertentie)Eenmaal op de Van de Spiegelstraat werd de afstand tussen het politiebusje en de personenauto zichtbaar kleiner. Bij de oversteekplaats op de kruising Voorstad - Kloetingseweg zagen de agenten het voertuig een rare slinger maken, welke ook sporen op het wegdek heeft veroorzaakt. “De agenten zagen vervolgens brokstukken op en naast de weg liggen. Ze vermoedden dat de man ergens tegenaan was gereden en daarom gaven ze hem op dat moment een stopteken. De man zette kort hierna zijn voertuig stil bij de rotonde op het Kazerneplein”, zo vertelt de woordvoerder.

De agenten hebben de botsing overigens niet zelf zien gebeuren. Ze zagen ook de slachtoffers niet liggen. Dat de man een fiets had geraakt, werd duidelijk toen agenten in een tweede politiewagen (die kort achter de eerste reed) door getuigen op het ongeluk werden geattendeerd. “De enigen waarvan we weten dat zij het ongeluk hebben zien gebeuren, zijn twee fietsers die vanaf de Voorstad kwamen en iemand die op het spoor aan het werk was”, aldus de politie.

Het politie-onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang. Ter plekke is gisteren urenlang onderzoek gedaan. Hierbij zijn diverse sporen veiliggesteld en ook is de situatie uitgebreid op foto vastgelegd. Al deze zaken worden de komende tijd bestudeerd. Ook beelden van bewakingscamera's worden in het onderzoek meegenomen.

De politie meldde gisteren al dat de automobilist voorlopig nog vast blijft zitten. Na een eerste verhoor zondag werd namelijk door de officier van justitie bepaald dat hij later nogmaals verhoord moest worden. De man kon gisteren nog maximaal drie keer 24 uur worden vastgehouden.

Na een blaastest bleek de automobilist te veel gedronken te hebben. Volgens de politie had hij als beginnend bestuurder vier keer te veel alcohol op. Op het ademanalyse-apparaat blies hij namelijk 385 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor beginnend bestuurders zoals de 19-jarige ligt de limiet op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor niet beginners ligt deze limiet op 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.

De lichamen van de twee slachtoffers, een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië zijn zondag overgedragen aan de families. Op de plaats waar het ongeluk plaatsvond zijn inmiddels bloemen gelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (30-10-2018 om 06:10)
Vreemd verhaal of niet, de fout is dat de overheid nog steeds een limiet toestaat wat het gebruik van alcohol betreft wanneer men een auto bestuurt. Voor alle bestuurders die een auto rijden en op de weg zijn moet gelden 0,00 procent !
mies (30-10-2018 om 05:56)
Een groot drama voor iedereen die hierbij betrokken is. Wat ik echter wel mis in de verslaglegging is of de fietsers ook hadden gedronken. En ja 4 maal teveel op, zijn bij zo'n jongen dus 4 pilsjes, worden hier harde woorden geuit.
AD. (29-10-2018 om 23:56)
Inderdaad een raar verhaal en zeker ook en blunder van de politie want gezien de schade aan de auto ging het heel hard maar hebben ze hem hiervoor niet aangehouden en dat ze de aanrijding niet hebben gezien terwijl ze er achter reden roept ook vraagtekens op.
Keuzes&consequenties (29-10-2018 om 22:23)
Achtervolging of niet, deze jongeman koos ervoor om teveel alcohol te drinken, vervolgens koos hij ervoor om in zijn auto te stappen. Ook koos hij ervoor om dat gaspedaal veel te ver in te trappen. Èn koos hij er voor om nog 450 meter door te rijden nadat hij twee mensen de dood in had gejaagd. Was zijn carther niet lek geslagen, dan ga ik er vanuit dat hij ook niet op een eventueel stopteken had gereageerd, met wellicht nog meer ellende op zijn naam. Dit heeft niets te maken met ‘ik werd opgejaagd’, maar ik ben bang dat dat wel geopperd zal worden. Dit is de harde realiteit: Hij maakte zijn keuzes, de consequenties zal hij moeten dragen. Alleen maar verliezers...sterkte voor alle betrokkenen
Koos P. (29-10-2018 om 19:31)
Erg vreemd verhaal. We zien allemaal de schade aan de auto, die heeft niet zachtjes gereden. De politie reed achter hem en kwam het laatste stuk voor de aanrijding zelfs nog dichterbij. Maar de politie beweerd wel dat er geen achtervolging was. Dat is vreemd. Vervolgens hebben ze niks van de aanrijding gezien, alleen dat de auto een slinger maakt. Terwijl het kruispunt van de aanrijding toch vrij goed verlicht is. De politie moet na het ongeluk, toen ze achter de wagen reden toch ook wel het gedeukte dak, de loshangende koplamp en lekkende vloeistof hebben gezien?
Lezer (29-10-2018 om 18:49)
Het is verschrikkelijk en heel fout van de bestuurder, maar ook hij heeft levenslang, en wel in de vorm van dood door schuld. Wie van ons heeft in z'n jonge jaren nooit veel te hard gescheurd, met of zonder drank....
Cookie-instellingen beheren