Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

BOA bedreigd en beledigd in Middelburg

Toegevoegd: 06-06-2020, 11.03 uur
BOA bedreigd en beledigd in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Korte Delft in het centrum van Middelburg is vrijdagmiddag een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Middelburg door een man bedreigd en beledigd. Hij is aangehouden.

Het incident gebeurde rond 16.45 uur. De BOA vroeg volgens de politie een man om zijn identiteitsbewijs maar de man wilde dit niet geven. "De situatie escaleerde waarbij de man, een 56-jarige inwoner van Middelburg, de opsporingsambtenaar met een grote ketting bedreigde en hem beledigde", zo vertelt de politie. Nadat de politie was gewaarschuwd, kon de man worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

BOA's zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Ze willen graag meer middelen, zoals een wapenstok. Onlangs deden zich op andere plaatsen in het land namelijk diverse incidenten voor waarbij BOA's in het nauw werden gedreven en waarbij zij zich niet goed konden verdedigen.

De politie benadrukt ook na het incident van gisteren dat agressie en geweld tegen opsporingsambtenaren en andere medewerkers met een publieke taak onacceptabel is. "Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Er volgt altijd een reactie: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter P. (6-6-2020 om 13:06)
Geef die mensen gewoon een taser, wat doe je met je toverstokje als er een gek met een ketting staat te zwaaien?
Jan uit Vlissingen (6-6-2020 om 13:05)
@Peter, dit kunt u zelf wel invullen. Als je chef, zijnde de burgemeester van Amsterdam in hoogst eigen persoon, die vooraf wist dat er zoveel betogers zouden komen, vooraan mee staat te demonstreren dan heb je van tevoren al instructies gehad om niet te gaan bekeuren.
Stop de Stokers (6-6-2020 om 12:54)
Waarom moest die boa dan een ID vorderen ? Zeker gewoon weer de bullebak uit aan het hangen ? Beter dat ze eens kijken naar de wereld en hoe er omgegaan woredt met bullebakken. Leer eerst maar eens normaal sociale vaardigheden en respect tonen voordat ook hier rellen ontstaan door laaggeschoolde gemeente klerkjes met een sociale achterstand op de maatschappij. De wereld is ze kotsbeu namelijk en krijgt in de gaten dat de onrust en geweld die ze stoken een mooi gereedschap is om de politieke verkiezingen te beinvloeden. Maar waarschijnlijk zijn boas gewoon te dom om te beseffen dat de gebruikt worden en denken zeker het juiste voor het rijk te doen? We zijn hier al eerder geweest.. liep niet zo goed af...
Monique Lelienhof (6-6-2020 om 12:46)
Maar waarom vroeg de BOA om de man zijn Legitimatie was dit na een incident of vroeg hij dit aan iedereen of werd de persoon door een of ander profiel uitgepikt?
ton (6-6-2020 om 12:37)
Maar waarom wil die BOA de man zijn ID kaart zien ? Dat wordt niet vermeld, was daar een reden voor of wil de Boa gewoon laten zien dat hij alles mag en kan. Helaas zitten er zulke ook tussen.
jacob (6-6-2020 om 12:24)
@ Peter die vraag kun je beter aan kneus Halsema voorleggen. En Boa's zijn in deze maatschappij die bol staat van ongewenste gebeurtenissen zeker nodig omdat de Nat. Politie zijn handen vol heeft aan andere zaken. Jou reactie getuigd van weinig respect.