Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Verdachte zaak Dean bezocht woning Koudekerke

Toegevoegd: 18-01-2022, 13.16 uur - Update: 18-01-2022, 13.53 uur
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - De politie staat momenteel bij een pand in het centrum van het Zeeuwse dorp Koudekerke. Volgens de politie is er een verband met de zaak van de overleden Belgische Dean (4). Zijn lichaam werd gisteren gevonden bij Neeltje Jans.


In een persbericht meldt de politie zojuist dat een woning in Koudekerke bij het onderzoek naar de om het leven gekomen jongen betrokken is. "Het gaat om een adres dat de verdachte bezocht heeft. De bewoner is door de politie gehoord", zo laat een woordvoerder weten. De eigenaresse van het naastgelegen café benadrukt in een reactie dat zij niet betrokken is bij de zaak en dat de woning losstaat van het café.

De Nederlandse politie heeft een rechercheteam geformeerd met twintig politiemensen. De 34-jarige Belg is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen. Het onderzoek van de Nederlandse politiemensen richt zich op hetgeen de verdachte in Nederland heeft gedaan. Daarbij proberen de rechercheurs te reconstrueren waar zij geweest zijn en eventueel verbleven hebben.

De Belgische speurders zetten in België ook het onderzoek voort, waarbij zij ook personen verhoren. In de tussentijd meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat de Nederlandse vriendin van de 34-jarige verdachte is aangehouden. De politie heeft die informatie nog niet bevestigd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jumbo (18-1-2022 om 18:13)
Jammer dat ze in Koudekerke het nieuws niet volgen , had de politie eerder in kunnen grijpen
Cookie-instellingen beheren