Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Eis celstraf wegens brandstichtingen

Toegevoegd: 03-11-2014, 14.32 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 40-jarige Vlissinger G. R. is maandag op een zitting van de Middelburgse rechtbank een celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. Tegen de 21-jarige G. A., eveneens uit Vlissingen eiste de officier van justitie vrijspraak.

Het duo werd ervan verdacht in de nacht van 2 juni in hun woonplaats vier branden te hebben gesticht. Zo gingen een parasol, een fiets met fietstassen, een afvalcontainer en drie auto's in de brand. Bij de brand in de afvalcontainer zou ook A. zijn betrokken. De officier achtte echter het bewijs tegen A. niet voldoende en verzocht daarom om vrijspraak. In het geval van R. wiens zaak bij verstek werd behandeld, stelde de officier dat R. op camerabeelden was herkend en A. duidelijk had verklaard dat R. de branden had aangestoken.

R., werd eerder dit jaar vrijgesproken van ettelijke branden in Oosterland. Er was toen zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De rechtbank in Middelburg doet 17 november uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eunice (4-11-2014 om 09:06)
Deze mensen moeten maar eens harder aangepakt worden!! Volgens mij hebben die mensen verstandsverbijstering!! Zijn ze een gevaar voor de samenleving!!!!! Een paar jaar celstraf en daarna begeleid worden tot goed gedrag!!! Deze mensen mogen best wel tot bezinning komen!!!!
Cookie-instellingen beheren