Weerbericht:
Opklaringen, overdag perioden met zon, vandaag nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM wil tbs moordenaar verlengen

Toegevoegd: 12-02-2015, 16.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs met dwangverpleging, die de 28-jarige S. B.  uit Terneuzen in 2005 werd opgelegd, met twee jaar wordt verlengd. B. zit vast voor de moord op Peter de Blok in 2004 in Reuzenhoek.

B. werd in juli 2005 samen met zijn tien jaar oudere maat en plaatsgenoot R. D. conform de eis veroordeeld tot gevangenisstraffen van zeven, respectievelijk drie jaar cel plus elk tbs met dwangverpleging. Het duo bracht op 8 december 2004 de toen 47-jarige De Blok in diens woning op een gruwelijke wijze om het leven.

Na een avondje stappen besloten de twee 'nog iets leuks' te gaan doen. Ze stalen een scooter, stalen drank en voorzagen zich van hasj en cocaïne en gingen naar de woning van De Blok. Na diverse vrolijke uren begon D. zonder enige aanleiding De Blok te stompen, te slaan en te trappen. Tot twee keer toe smeet hij een stofzuiger op het hoofd van de toen al op de grond liggende De Blok en eindigde zijn geweld door alsnog een tv-toestel op het hoofd van de al bijna stervende De Blok te gooien.

B. besloot - zoals hij destijds vertelde - 'een einde aan het lijden' van De Blok te maken en begon in diens nek te zagen. Kort daarna overleed De Blok aan zijn verwondingen. Een autopsie wees uit dat De Blok een schedelbasisfractuur, verschillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en hersenbeschadiging had opgelopen. 
Voor R. D. is de tbs met dwangverpleging sinds vorige week achter de rug. Hij loopt weer als vrij man rond.

Uitspraak over twee weken.


Zie ook:
- Moordenaar ging in de fout bij TBS-verlof (06-03-2014)
OM wil verlenging TBS Terneuzenaar (20-02-2014)
'TBS dader fatale mishandeling verlengen' (10-01-2013)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
iggy (13-2-2015 om 09:20)
Vind het vreemd dat die R.D. al vrij is na een verkeerd gegaan TBS proefverlof!