Weerbericht:
Perioden met zon en een lokale (onweers)bui, morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

OM wil tbs moord Peter de Blok verlengen

Toegevoegd: 11-06-2019, 19.43 uur
OM wil tbs moord Peter de Blok verlengen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In 2005 werd de nu 32-jarige Terneuzenaar S. B. naast een gevangenisstraf van drie jaar tbs met dwangverpleging opgelegd. Dit vanwege de moord op Peter de Blok een jaar eerder. Het Openbaar Ministerie wil nu de tbs met twee jaar verlengen.


Samen met een vriend en danig onder invloed van drugs maakte B. in 2004 in diens woning in Reuzenhoek een eind aan het leven van Peter de Blok. Ze smeten onder andere een tv en een stofzuiger tegen zijn hoofd en om een eind te maken aan zijn lijden begon B. in De Bloks nek te zagen. Kort daarna overleed De Blok aan zijn zware verwondingen.

Vorig jaar werd op basis van de gedragsdeskundigen besloten dat de tbs met een jaar zou moeten worden verlengd, maar dat de dwangverpleging voorwaardelijk kon worden beëindigd. Inmiddels is gebleken dat er meer tijd nodig is om B. te resocialiseren, zodat de officier van justitie de rechtbank heeft verzocht de tbs met twee jaar te verlengen.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (12-6-2019 om 01:53)
Volgens psychiaters is een antisociale persoonlijkheidsstoornis de hoofdoorzaak als het aankomt op mensen die moorden plegen. Deze mensen zijn zo koud dat ze alleen nog blijheid kunnen voelen als ze iemand vermoorden. Jammer genoeg komt deze afwijking (hoewel deze mensen via hersenscans makkelijk te indentificeren zijn) niet altijd naar voren. TBS is in mijn opzicht een uitstel van herhaling omdat het algemeen geaccepteerd is in de psychiatrie dat deze stoornis niet te behandelen is. Dr Sam Vaknin heeft hier een nieuwe kijk op met zijn nieuwe therapie door de psychopaat weer opnieuw zijn jeugdtrauma te laten ondergaan en vanuit daar weer een persoonlijkheid op te bouwen. Ik vraag me af in hoeverre dat werkt aangezien empathie ontbreekt.
Iemand (11-6-2019 om 20:10)
We moeten eenmaal accepteren met zijn allen dat we niet iedereen kunnen helpen. De natuur maakt ook fouten. Dus ik ben van mening dat deze man nooit meer vrij mag komen. We moeten de maatschappij beschermen er lopen al genoeg gekken vrij rond.