Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 224 km

Verdachte moord Rilland blijft in voorarrest

Toegevoegd: 17-10-2017, 19.35 uur
Sporenonderzoek bij het huis van de vermoorde Kees van Schaik.
Sporenonderzoek bij het huis van de vermoorde Kees van Schaik.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag beslist dat de 21-jarige K. K. - die met haar twee landgenoten A. S. (38) en M. I. (38) - worden verdacht van sterke betrokkenheid bij de roofmoord op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland vooralsnog in voorarrest blijft.


De rechtbank heeft op grond van 'stevige verdenking' en het prevaleren van het maatschappelijk belang boven het persoonlijk belang van de vrouw zowel de opheffing als de schorsing afgewezen. Volgens de advocaat van K. is haar grootvader ernstig ziek en wilde hij zijn kleindochter nog eenmaal zien voor hij sterft. Het verzoek was overigens niet onderbouwd met enig bewijs dat de grootvader ook inderdaad ziek is.

Het lichaam van Van Schaik werd op 20 maart in diens woning gevonden; op de zolder van de woning bevond zich een wietkwekerij waar bleek dat er nog maar net was geoogst. Het scenario wat de advocaat van K. schetste was dat de vrouw door I. was bedreigd en gedwongen was bij Van K. aan te bellen.

Verder was ze in shock, dodelijk bevreesd en in die toestand moest ze tassen met wiet vullen en de benen van Van Schaik met tape vastbinden. Toen ze de woning verlieten, zou Van Schaik nog in leven zijn geweest. In de visie van de advocaat kon het dus heel wel mogelijk zijn geweest dan dat anderen later Van Schaik om het leven hadden gebracht.

"Ik heb spijt van het lijden van het slachtoffer en de mannen hebben hem mishandeld. Het knaagt aan mijn geweten", zei K. In de visie van officier van justitie Marieke Fimerius was de rol van K,. beduidend groter dan ze op de zitting deed geloven. "U had een regisserende rol en bent binnen actief bezig geweest", aldus de officier. "En het verhaal van de advocaat past niet."

Donderdag 26 oktober zullen de twee andere Bulgaren voor de rechtbank verschijnen voor eveneens een proforma-zitting. Op 13 december vindt er een regiezitting plaats.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (17-10-2017 om 23:23)
Mooi dat dit tuig niet vrij komt. Alle smoesjes die ze op gooien niet geloven. Zeer streng straggen. Lange gevangenisstraf voor moord. Iemand om brengen mag niet met een lage straf worden afgedaan. Wat mij betreft levenslang. Niemand mag beschikken over andermans leven.
Jamilla (17-10-2017 om 23:02)
Laatste wens van die ouwe heer zal iedereen een worst wezen.. laat ze maar lekker creperen en peinzen over wat dat mens heeft gedaan.. dat het haar hele leven lang mag volgen!
Cookie-instellingen beheren