Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 211 km

Eis: 15 jaar voor moord Kees van Schaik

Toegevoegd: 25-10-2018, 18.56 uur - Update: 26-10-2018, 10.46 uur
De bewoner van de Hontestraat werd op 20 maart vorig jaar dood aangetroffen in zijn huis.
De bewoner van de Hontestraat werd op 20 maart vorig jaar dood aangetroffen in zijn huis.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg zijn vandaag jarenlange celstraffen geëist tegen de vier personen die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van de 65-jarige Kees van Schaik in Rilland. De bewoner van de Hontestraat werd op 20 maart vorig jaar dood aangetroffen in zijn huis.


Aanleiding voor de overval was de aanwezigheid van een wietkwekerij met 122 hennepplanten op de zolder van het slachtoffer. De kwekerij werd geript en Van Schaik werd om het leven gebracht. De officier van justitie gaat ervan uit dat het viertal, bestaande uit de 47-jarige P. I., M. I. (39), A. S. (39) en de 22-jarige M. K. ’s avonds laat de woning zijn binnengedrongen.

De Bulgaarse K. belde aan, de deur werd opengedaan en de drie mannen stormden naar binnen. Van Schaik werd met tape en tiewraps vastgebonden en kreeg een prop in zijn mond, Zijn hoofd werd ingetaped en vervolgens werd hij flink mishandeld. Als gevolg hiervan overleed hij. De vier verlieten vervolgens met volle zakken hennep de woning. Vervolgens reden ze naar Etten-Leur.

Het slachtoffer moet zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) hevig hebben verzet. De officier van justitie houdt alle vier de verdachten verantwoordelijk. De vrouw zou volgens de officier de drie mannen hebben geïnformeerd over de oogstrijpe planten en het contact met het slachtoffer hebben gelegd. De vrouw zou eerder op de avond van de ripdeal ook al binnen zijn geweest bij het slachtoffer. De mannen zouden verantwoordelijk geweest zijn voor het zware geweld. Van alle verdachten zijn vingerafdrukken en/of DNA in de woning aangetroffen, onder andere op het geknevelde slachtoffer.

Een ongeruste buurvrouw miste de man en zodoende werd hij de volgende dag in zijn woning gevonden. De verdachten, allen van Bulgaarse afkomst, konden in de zomer van 2017 worden aangehouden. Ze zitten sindsdien vast. Tijdens het onderzoek zwegen de verdachten of wezen naar elkaar voor wat betreft het geweld. Morgen gaat de rechtszaak verder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-10-2018 om 07:13)
Want ben je dan een groot schoft zoals de man aan zijn einde moet komen om door vier Bulgaren vermoord is op een gruwelijke manier om daarna de drugs rommel die daar geteeld is mee te nemen, wat attent van de buurvrouw om dat ze de buurman miste, ik hoop dat de zwaarste straffen gegeven kunnen worden,wat moet dat tuig hier in Nederland zoeken,deze mensen horen hier niet thuis,
Kees (25-10-2018 om 19:45)
Naar mijn mening je dit soort dit soort uitroeien met een nekschot. Het is veel goedkoper dan 15 jaar cel.
Cookie-instellingen beheren