Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Voortvluchtige veroordeelde Hrieps aangehouden

Toegevoegd: 14-03-2022, 17.10 uur
De overval vond in 2019 plaats in de De Keizerstraat in Grijpskerke.
De overval vond in 2019 plaats in de De Keizerstraat in Grijpskerke.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - De nog voortvluchtige veroordeelde in de zaak rond de roof van de dagopbrengst van muziekfestival Hrieps in 2019 is vandaag aangehouden. De 25-jarige Vlissinger meldde zich uit eigen beweging bij Torentijd.


De rechtbank in Middelburg veroordeelde op 24 november vijf mannen die betrokken zouden zijn geweest bij de overval op een woning in Grijpskerke waarbij de dagopbrengst van muziekfestival Hrieps werd buitgemaakt. De diefstal gebeurde op zondag 12 mei 2019 in een woning in Grijpskerke. Terwijl een 73-jarige vrouw en haar kleindochter lagen te slapen, werd een stoeptegel door het raam van de voordeur gegooid. Vervolgens gingen drie gemaskerde mannen, waaronder één met een stok, het huis binnen. Nadat dreigend aan de vrouw werd gevraagd waar het geld was, werd de contante dagopbrengst van het festival - ruim 360.000 euro - weggenomen. 

De veroordeelden moesten direct terug in voorarrest, ook al werd er door de verdachten hoger beroep ingesteld. De nu aangehouden Vlissinger kreeg destijds een celstraf van 4 jaar en 10 maanden opgelegd. Ook hij moest zich van de rechter direct melden, maar deed dat niet. De Vlissinger werd op de nationale opsporingslijst gezet en de politie trachtte enkele keren tevergeefs hem aan te houden. Uiteindelijk meldde de man zich vandaag uit eigen beweging bij de Penitentiaire Inrichting in Middelburg. Naast het genoemde vijftal worden nog twee mannen vervolgd in de zaak. De behandeling van hun zaken staat deze zomer bij de rechtbank gepland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren