Weerbericht:
Morgen geleidelijk meer bewolking, later regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Vrouwelijke verdachte Hrieps nog zeker maand vast

Toegevoegd: 06-08-2019, 17.19 uur
Inmiddels zitten drie verdachten vast voor de overval op zondag 12 mei.
Inmiddels zitten drie verdachten vast voor de overval op zondag 12 mei.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De vrouwelijke verdachte in de zaak rond de gestolen opbrengst van muziekfestival Hrieps moet nog eens 30 dagen langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald.


De 20-jarige vrouw werd dinsdag 23 juli opgepakt in een woning in Goes. Ze moest vandaag voor de raadkamer komen. De raadkamer bestaat uit één of meerdere rechters. Er vindt geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaats, maar de raadkamer kan wel vragen stellen over het zaaksdossier. Doorgaans grijpt de officier van justitie de behandeling in de raadkamer aan om een verzoek te doen tot het verlengen van het voorarrest. Ook kunnen extra strafbare feiten ter tafel worden gebracht.

Vandaag werd door het Openbaar Ministerie (OM) verzocht het voorarrest te verlengen. De rechtbank besloot om de 20-jarige verdachte dertig dagen langer vast te laten zitten. De 22-jarige Goesenaar die op zondag 28 juli werd gearresteerd op het vliegveld van Brussel wordt binnenkort uitgeleverd aan Nederland. De derde verdachte, een 24-jarige Vlissinger, werd afgelopen donderdag opgepakt. Zijn voorarrest is inmiddels met 14 dagen verlengd.

Bij de overval op een woning aan de De Keijzerstraat op 12 mei werd de contante opbrengst van muziekfestival Hrieps gestolen: naar schatting ongeveer een half miljoen euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Prio 1 (7-8-2019 om 16:41)
Was het een serie verkrachter/moordenaar/terrorist geweest was die al lang vrij geweest. Maar het gaat niet niet om mensenlevens maar om poet ! vandaar.
Cookie-instellingen beheren