Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 31 km

Vanaf 14.00 uur geen treinen, weggebruikers gewaarschuwd voor storm

Toegevoegd: 17-02-2022, 18.05 uur
Vanaf 14.00 uur geen treinen, weggebruikers gewaarschuwd voor storm
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Door storm Eunice die vrijdagmiddag over Nederland trekt, zullen er vanaf 14.00 uur geen treinen in Zeeland en de rest van Nederland rijden. Dat meldt de NS donderdag. Ook automobilisten moeten oppassen voor gevaarlijke rijomstandigheden.

De NS liet donderdagmiddag weten dat er tot 14.00 uur een aangepaste dienstregeling geldt, toch kan de storm voor het tijdstip waarop verwacht wordt dat de zwaarste windstoten aan zullen trekken, voor overlast op het spoor zorgen. Vanaf 14.00 uur laat het spoorwegbedrijf helemaal geen treinen meer rijden.

Reden daarvoor is volgens de NS dat het te gevaarlijk is. De kans dat omgewaaide bomen op het spoor belanden is groot. Ook zou het voor storingsploegen te gevaarlijk om assistentie te bieden of om herstelwerkzaamheden uit te voeren. De NS verzoekt reizigers, indien mogelijk, niet met de trein op reis te gaan.

Waarschuwing voor weggebruikers

Ook Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor de slechte weersomstandigheden die vrijdag over het land trekken. Het agentschap verwacht dat het wegverkeer veel hinder zal ondervinden, zeker in de loop van de vrijdagmiddag-en avondspits.

Automobilisten kunnen te maken krijgen met gevaarlijke situaties door omgevallen bomen of rondvliegende voorwerpen. Rijkswaterstaat raadt men dan ook aan om alert te zijn op de weg en om rekening te houden met mogelijk extra reistijd. Ook worden weggebruikers geadviseerd om de weersverwachting en verkeersinformatie in de gaten te houden.

Ook wordt bestuurders gevraagd het rijgedrag aan te passen. Dat geldt met name voor automobilisten die met een aanhanger rijden en voor chauffeurs in het vrachtverkeer. Vooral lege vrachtwagens kunnen veel hinder ondervinden van de zware windstoten.

 

Zie ook:

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (18-2-2022 om 16:09)
@Bram Je weet zo te zien weinig van spoorwegen in andere landen.
Pim (18-2-2022 om 09:46)
Het zal wel weer meevallen hoor met die storm HAHA
Johan (18-2-2022 om 07:56)
Al is de reiziger nog zo snel, de NS vertraagt hem wel.....
WeetAllesBeter (18-2-2022 om 07:45)
Altijd dat paniek zaaien. Code dit code dat... op deze manier gelooft niemand het meer.. ook dit windje zal niets bijzonders zijn.
BRAm (17-2-2022 om 22:38)
De NS doet haar naam weer eer aan nu zijn het geen blaadjes of sneeuw nu ook al niet rijden als het een beetje waait heel Nederland staat morgen van af 14 uuur weer stil Ik zou geen ander land kunnen opnoemen waar de spoorwegen zo waardeloos zijn
Cookie-instellingen beheren