Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Schuiven Oosterscheldekering tijdelijk gesloten

Toegevoegd: 21-02-2022, 10.45 uur
Schuiven Oosterscheldekering tijdelijk gesloten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Rijkswaterstaat heeft vanochtend enige tijd de schuiven van de Oosterscheldekering (N57) gesloten vanwege de hoge waterstand.


Omdat bij de kering een waterstand was van 3.11 meter boven NAP, werden de 62 schuiven van de kering vanochtend vroeg gesloten. Kort na het passeren van de watertop konden de schuiven weer worden geopend, zo meldt Rijkswaterstaat.

Rond 17.00 uur wordt opnieuw een hoge waterstand verwacht maar zoals het er nu naar uitziet hoeven de schuiven van de Oosterscheldekering dan niet dicht. Rijkswaterstaat houdt rekening met een waterstand van 2.80 meter boven NAP en pas bij 3 meter boven NAP moeten de schuiven dicht. Rijkswaterstaat laat wel weten de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

Zie ook:

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren