Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 44 km

Storm op komst, KNMI vaardigt code oranje uit

Toegevoegd: 17-02-2022, 14.32 uur
Storm op komst, KNMI vaardigt code oranje uit
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor vrijdag code oranje afgegeven in verband met de naderende storm Eunice. Volgens het weersinstituut kunnen er in Zeeland windstoten tot 130 kilometer per uur voorkomen.


Woensdag trokken er ook al stevige windvlagen over de kustprovincies. Volgens het KNMI gaat dat vanaf vrijdagmiddag opnieuw gebeuren. Er worden dan boven land zeer zware windstoten verwacht tot 130 kilometer per uur. Daardoor kunnen er aanzienlijke schades en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Vanwege die reden heeft het KNMI vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur code oranje afgegeven. Het instituut adviseert mensen om maatregelen te treffen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport kunnen door het stormachtige weer ontstaan. Ook adviseert het KNMI om goed voorbereid op reis te gaan en rekening te houden met langere reistijden. Als laatste wordt men opgeroepen om weerberichten en waarschuwingen te volgen. Naar verwachting neemt de wind aan het einde van de avond en in de nacht naar zaterdag vanuit het zuidwesten af.

Zie ook:

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (17-2-2022 om 16:22)
Beter ook al die onnozele verkiezingsborden weghalen!!!!!! Welke rechtgeaarde bestuurder van een gemeente hangt die nu op, terwijl er storm word afgegeven????
Cookie-instellingen beheren