Weerbericht:
Enkele buien, soms met onweer. Zondag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpdiensten kregen tussen zaterdagmorgen en maandagmiddag zeker 250 stormmeldingen

Toegevoegd: 21-02-2022, 19.09 uur
Hulpdiensten kregen tussen zaterdagmorgen en maandagmiddag zeker 250 stormmeldingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Ook tijdens de storm Franklin regende het tussen zaterdagochtend en maandagmiddag meldingen van stormoverlast. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) maandag weten. In dat tijdsbestek kwamen er zeker 250 meldingen van schade of overlast binnen.


Het hele weekend hadden de hulpdiensten hun handen al vol met de stormmeldingen. Zo kwamen er per dag ruim honderd meldingen binnen bij de meldkamer. Toen storm Eunice vrijdag voorbij was getrokken, was de malaise echter niet voorbij. De drielingstorm Franklin zorgde ook voor veel overlast.

Zo werden de hulpverleners tussen zaterdagochtend 09.00 uur en maandagmiddag 12.00 uur minimaal 250 keer opgeroepen voor een melding van stormschade over weersoverlast. Volgens de VRZ ligt het werkelijke aantal meldingen hoger. Dit komt omdat tal van oproepen onderweg naar een andere melding werden verholpen. 

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren