Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 33 km

Waterschap stelt fase 1 dijkbewaking in

Toegevoegd: 18-02-2022, 13.44 uur
De Oranjemolen in Vlissingen tijdens storm Dudley eerder deze week.
De Oranjemolen in Vlissingen tijdens storm Dudley eerder deze week.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen stelt in verband met het verwachte hoogwater fase 1 ‘staat van paraatheid’ in. Er wordt vannacht rond 03.40 uur bij Vlissingen een waterstand verwacht van + NAP 3,34 meter. Daarnaast veroorzaakt storm Eunice ook hogere waterstanden, zo meldt het waterschap.


Het maatregelplan hoogwater van het waterschap treedt in werking vanaf een voorspelde waterstand van + NAP 3,30 meter bij Vlissingen. In deze fase worden de dijken nog niet daadwerkelijk bewaakt, maar is er sprake van verhoogde waakzaamheid. "Zo staan onze medewerkers paraat voor dringende inspecties en noodzakelijke opruim werkzaamheden", zo legt het waterschap uit. "De Panoramaweg in Breskens wordt vanavond om 20.00 uur afgesloten en naar verwachting zaterdagmorgen om 08.00 uur weer opengesteld. Ook wordt gecontroleerd of alle coupures in de primaire waterkering gesloten zijn en worden de waterstanden voortdurend gemonitord", aldus het schap.

De verwachting van het Waterschap is dat de storm zandafslag zal veroorzaken in West-Zeeuws-Vlaanderen (Kruishoofd, Nieuwvliet), bij Vrouwenpolder en bij de duinen op de Kop van Schouwen. "Op deze plaatsen ontstond eerder door storm Corrie ook al schade. Deze locaties worden extra in de gaten gehouden. De waterveiligheid is niet in het geding, maar het waterschap verwacht wel extra schade. De omvang hiervan wordt morgen in beeld gebracht", aldus de woordvoerder.

Vanwege storm Eunice heeft het KNMI code rood afgegeven. Lokaal kunnen windstoten van 120 tot 130 km voorkomen. Hierdoor kan schade of gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van afwaaiende takken of rondvliegende voorwerpen. Het advies is om niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. 

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (18-2-2022 om 16:17)
Goed dat ze t zo in de gaten houden... #1953 #opdatwijnietvergeten
Ja-Ja (18-2-2022 om 16:02)
Niks aan de hand! Gewoon harde Wester wind.Natuurlijk op letten,dat is normaal. Lekker paniek zaaien vooral door de weerwijsneuzen die lekker elkaar na praten. NNWer storm en springvloed,dat is gevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren