Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 8 km

Vijf jaar cel geëist tegen verdachte overval Hrieps

Toegevoegd: 05-07-2022, 18.37 uur
Vijf jaar cel geëist tegen verdachte overval Hrieps
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 35-jarige man uit Goes heeft het Openbaar Ministerie vandaag 5 jaar gevangenisstraf geëist vanwege de overval op de organisator van het Hrieps-festival in Grijpskerke. Tegen een 35-jarige Vlissinger werd 3 maanden gevangenisstraf geëist.


Op 12 mei 2019 vielen drie verdachten in het midden van de nacht het huis binnen van de moeder van de organisator van het muziekfestival. De opbrengst van het festival - volgens het OM ruim 360.000 euro - werd in het huis bewaard en door de verdachten die binnenbraken onder bedreiging met geweld gestolen. "Een overval met grote impact op de slachtoffers", zo heeft het Openbaar Ministerie al meermaals benadrukt.

De Goesenaar is volgens de officier van justitie medepleger van de overval. De Vlissinger wordt er van verdacht dat hij de overvallers na de overval geholpen heeft, door ze na de overval te vervoeren. Eind 2021 eiste het Openbaar Ministerie al 5 jaar en 4,5 jaar cel tegen vijf andere verdachten in deze zaak. Deze twee laatste verdachten verschenen echter door verschillende omstandigheden vandaag pas voor de rechtbank in Middelburg voor de inhoudelijke behandeling van hun zaak.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (5-3-2023 om 21:27)
De visie van Jokko van der Sneuk Ruim 360.000 euro aan cash in huis , de opbrengst van het festival, en natuurlijk al het geld op 1 plek Misschien pinnen gaan invoeren in deze moderne tijd, waar 85 % van de omzetten al gepind word. Brinks heet het bedrijf dat geld op haalt bij bedrijven / winkels en had dat hier ook moeten doen. Het lontje was er al jaren, nu heeft men het gevonden en aangestoken. Waar rook is vuur.
Cookie-instellingen beheren