Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Muziekfestival Hrieps overvallen, opbrengst gestolen

Toegevoegd: 12-05-2019, 10.37 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - De organisatie van het muziekfestival Hrieps is afgelopen nacht overvallen. De gehele dagopbrengst is gestolen.


De overval werd rond 03.15 uur gepleegd door drie daders op een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke. Met een steen is de ruit van de voordeur ingegooid waarna de daders de woning zijn binnengedrongen. In de woning troffen zij de bewoonster aan en eisten geld. De overvallers waren donker gekleed en gemaskerd. Volgens de politie verlieten zij de woning met een groot geldbedrag.

Volgens een buurtbewoner ging de overval razendsnel. De vluchtauto reed met piepende banden de straat uit. Het gaat vermoedelijk om een grijze auto. Volgens Hugo Kramer, organisator van het festival, is de gehele dagopbrengst van het festival is meegenomen. Het gaat om honderdduizenden euro’s.

De politie rukte groots uit en zocht de omgeving af. De technische recherche heeft vanmorgen onderzoek gedaan bij de woning. Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen verricht. Het festival werd zaterdag voor de 25ste keer georganiseerd. Er kwamen 7500 mensen bijeen. Het evenement zelf is volgens Kramer zonder grote problemen verlopen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan de filatroop (12-5-2019 om 23:35)
Zeker niet slim om al het geld op een adres te bewaren..ik denk dat het een heel erg lastig klusje wordt om de daders te achterhalen.
Thera (12-5-2019 om 22:56)
Dit zijn vast geen onbekenden rondom financieel beleid/omgang hiermee geweest....
marco (12-5-2019 om 22:10)
Zou het niet gewoon goed zijn al dit contante geld door een geldwagen te laten ophalen ipv dit ff thuis te bewaren ?
Tom Helgers (12-5-2019 om 22:00)
Hopelijk worden de daders snel gepakt! Volgend jaar alle betalingen via pin ipv cash! Dan kan dit niet nog eens gebeuren.
Jose (12-5-2019 om 20:09)
@Meneer Kees, Waarom" relatief "sympathiek evenement? Hrieps is gewoon een hartstikke leuk muziek evenement waar zoveel vrijwilligers zich voor inzetten. Ik heb ze weer ruim een week geleden bezig gezien. Gewoon voor noppes om duizenden anderen een fantastische dag te bezorgen. En vandaag, zondag waren er weer velen om de troep op te ruimen en de heleboel weer helpen af te breken.En nu door een stelletje klootzakken is het helemaal niet meer leuk maar een ontzettende teleurstelling.. Dag mooi muziek evenement het was geen happy 25 feest. Maar wij kunnen met z'n allen helpen. Voor de Notre Dame was in no time geld . Voor ons Walcherse feest moet dat ook lukken als het nodig is.
Noud (12-5-2019 om 18:01)
Erg triest dit! Wel bizar dat zulke bedragen niet gelijk veilig worden gesteld. Wat ik hier uit opmaak is dat er een paar ton bij mevrouw op de keukentafel lag.