Weerbericht:
Wisselend bewolkt. Morgen enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Muziekfestival Hrieps overvallen, opbrengst gestolen

Toegevoegd: 12-05-2019, 10.37 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - De organisatie van het muziekfestival Hrieps is afgelopen nacht overvallen. De gehele dagopbrengst is gestolen.


De overval werd rond 03.15 uur gepleegd door drie daders op een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke. Met een steen is de ruit van de voordeur ingegooid waarna de daders de woning zijn binnengedrongen. In de woning troffen zij de bewoonster aan en eisten geld. De overvallers waren donker gekleed en gemaskerd. Volgens de politie verlieten zij de woning met een groot geldbedrag.

Volgens een buurtbewoner ging de overval razendsnel. De vluchtauto reed met piepende banden de straat uit. Het gaat vermoedelijk om een grijze auto. Volgens Hugo Kramer, organisator van het festival, is de gehele dagopbrengst van het festival is meegenomen. Het gaat om honderdduizenden euro’s.

De politie rukte groots uit en zocht de omgeving af. De technische recherche heeft vanmorgen onderzoek gedaan bij de woning. Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen verricht. Het festival werd zaterdag voor de 25ste keer georganiseerd. Er kwamen 7500 mensen bijeen. Het evenement zelf is volgens Kramer zonder grote problemen verlopen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (12-5-2019 om 15:42)
Wat een naaistreek! Lullig voor zo een relatief sympathiek evenement. Die gasten wisten dus waar ze moesten zijn... Aan de andere kant is het ook wel heel veel geld om bij 1 persoon in bewaring te hebben.
anomiem (12-5-2019 om 14:37)
Wat een ellende dit is in en in triest voor de organisatie. Iedereen veel sterkte.
john (12-5-2019 om 12:47)
De vraag is wie en hoeveel mensen er op de hoogte waren waar dat geld bewaart was , hopelijk worden de daders vlug gevonden , anders is het waarschijndelijk einde Hrieps
Mayke (12-5-2019 om 12:14)
Het eerste wat ik denk, pinnen a.u.b En dan was het iemand die heel goed wist waarheen de opbrengst heen ging? Waarom niet meteen met aantal richting bank. Ja, ik weet het, de beste stuurlui.......
Oei oei (12-5-2019 om 11:18)
Waarom al het geld op 1 plek bewaren ze hadden het beter over meerdere adressen kunnen verdelen en waarom niet even langs de bank om het af te storten niet zo slim van de organisatie die zit nu met een strop van duizenden euro’s En de daders zijn meschien wel bekenden of informatie van binnen uit zodat ze wisten waar ze moesten zijn Al met al ik hoop dat de daders snel gepakt worden en het geld nog word terug gevonden