Weerbericht:
Meest droog en enkele opklaringen. Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Arrestatie voor overval muziekfestival Hrieps

Toegevoegd: 23-07-2019, 12.03 uur
Sporenonderzoek in de De Keijzerstraat in Grijpskerke.
Sporenonderzoek in de De Keijzerstraat in Grijpskerke.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - Een 20-jarige vrouw uit Goes is vanochtend aangehouden in verband met de overval waarbij op 12 mei de opbrengst van muziekfestival Hrieps werd buitgemaakt.


Toen het festival bij Grijpskerke ten einde was en al was gestart met de opruimwerkzaamheden drongen in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei rond 03.15 uur drie personen een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke binnen. Ze gooiden een ruit in en bedreigden de bewoonster. De vrouw moest vervolgens de gehele contante dagopbrengst van het festival afstaan. Het gaat om een geldbedrag dat in de tonnen loopt.

De politie kreeg de weken na het incident zeker vijftig tips uit de hele provincie, onder andere van de geshockeerde achterban van het festival. De tips gingen onder andere over de verdachte Toyota IQ en een grijze auto welke niet alleen in Grijpskerke maar ook in Domburg en Oostkapelle waren gezien. "Hoewel het de laatste tijd rustig leek rondom het onderzoek naar het geweldsincident, werkten politie en justitie al die tijd hard onder andere aan het onderzoeken van de vele tips en de sporen in en bij de woning", zo laat een politiewoordvoerder vandaag weten.

De politie hield vanochtend in een woning in Goes een 20-jarige vrouw uit die plaats aan als verdachte. "Haar rol bij de overval wordt onderzocht. De politie sluit de komende tijd meer aanhoudingen niet uit. Dinsdagmorgen zijn tevens op twee locaties in Goes huiszoekingen gedaan", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@A.D. (23-7-2019 om 23:53)
Goed bezig AD. Zonder deze input hadden we daar zelf nooit opgekomen ! Wil je nu een stickertje ?
Jac (23-7-2019 om 22:12)
Hoop dat ze de daders en de buit boven water krijgen........
AD. (23-7-2019 om 15:23)
Ik heb altijd al gezegd dat dit bekenden van het festival moeten zijn want wie weet er anders waar dat geld is maar of ik gelijk heb zien we later.
Een kranten bezorger (23-7-2019 om 12:53)
Vakwerk
Cookie-instellingen beheren