Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een (winterse) bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer Coronapatiënt in ziekenhuis, nu 14 besmettingen

Toegevoegd: 14-03-2020, 16.32 uur
Weer Coronapatiënt in ziekenhuis, nu 14 besmettingen
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Opnieuw zijn in Zeeland twee besmettingen met het Coronavirus vastgesteld. Eén van de patiënten is opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal aantal besmettingen in de provincie ligt volgens de GGD Zeeland nu op 14.


De personen die nu zijn gediagnostiseerd met het COVID-19-virus zijn een inwoner van Oostburg en een inwoner van Oud-Vossemeer. De persoon uit Oostburg ligt in thuisisolatie en de persoon uit Oud-Vossemeer ligt in het ziekenhuis.

De GGD Zeeland voert een contactonderzoek uit om te bekijken met wie de patiënten contact hebben gehad. “Hierdoor wordt de kwetsbare groep in beeld gebracht. Gezinscontacten van de patiënt ontvangen instructies wat betreft de thuisisolatie. Alle overige contacten worden zoals iedereen in Nederland gevraagd de adviezen van het RIVM op te volgen”, aldus de GGD.

Burgemeester Ger van de Velde- De Wilde van de gemeente Tholen heeft via een persbericht gereageerd op het nieuws. “Ik leef van harte mee met de patiënt, hopelijk vindt een spoedig herstel plaats. De gemeente heeft nauw contact met GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland en heeft het volste vertrouwen in hun aanpak. Laten we zelf ook allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en de kans op verspreiding verkleinen door de maatregelen van het RIVM en GGD op te volgen”, aldus Van de Velde-De Wilde.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (14-3-2020 om 18:44)
Wat een vreselijke ziekte die van uit China in een korte tijd over de hele wereld verspreid is waar nog steeds geen middel voor is, wat zullen ook voor Nederland de gevolgen zeer groot worden ik denk dat de zeven vette jaren voorbij zijn en een begin van de zeven magere jaren aan komen is ,volg de economie maar dan zie al genoeg.
Cookie-instellingen beheren