Weerbericht:
Vannacht enkele buien. Overdag perioden met zon en slechts lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt voor Hitlergroet tijdens demonstratie

Toegevoegd: 21-11-2020, 22.13 uur
Man opgepakt voor Hitlergroet tijdens demonstratie
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige man uit Middelburg aangehouden. De man maakte bij een demonstratie in Goes een Hitlergroet.


Een groep van ongeveer 150 mensen liep vanmiddag mee met een zogenoemde Vrijheidsmars. De mars is een protest van Zeeland in Opstand tegen de coronamaatregelen die door het kabinet zijn genomen. De initiatiefnemers vinden dat hun vrijheden wordt ingeperkt door de maatregelen.

De politie was met een flinke politiemacht aanwezig. Tijdens het protest liepen meerdere agenten zichtbaar mee en de mars werd bovendien in de gaten gehouden door een drone die boven het Stadskantoor hing. Meerdere ME-bussen stonden langs de route.

De politie hield aan het eind van de middag een 43-jarige man uit Middelburg aan. Hij werd aangehouden wegens discriminatie, door het brengen van de Hitlergroet.

 

 

 

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (23-11-2020 om 13:04)
Het wordt tijd dat die lieden die zo luchtig over corona denken, eens zelf gaan meemaken wat dit ( in hun ogen) GRIEPJE betekend. Maar wees dan wel zo stoer dat je dan ook niet om hulp gaat vragen.
Kees (23-11-2020 om 09:41)
Echt vreselijk inderdaad, ik was in de veronderstelling dat het demonstratierecht een van de vrijheden is waar 75 jaar geleden voor gevochten is. Al die angst voor een virus met een overlevingskans van boven de 99%. Een mondkapje die niets meer doet dan schijnveiligheid bieden. Waar gaat dit toch heen?
Bram (23-11-2020 om 08:22)
Jammer van die Hitlergroet. Voor de rest goed bezig complimenten hou vol!!! En voor die domme reacties hier onder er is niks anders aan de hand dan elke andere winter in de ziekenhuizen. AL 10 JAAR BEZUINIGD RUTTE OP DE ZORG
Rico (22-11-2020 om 23:14)
Grote smoelen, idioot, Respectloos tuig. , kermers, mekkeren.. Is dit de grote klaagmuur. Stik in een vleermuis Mesk Michel Jaap Nel Willem en Anja.
Franky (22-11-2020 om 20:18)
Lees het verhaal eens in de PZC van deze man, als het waar is en het komt bij mij geloofwaardig over, dan vraag ik mij hard op af, was dit wel een Hitlergroet? De Media en de KNVB zijn hierin ook wel eens behoorlijk mis gegaan, videobeelden zouden aantonen dat een supporter een Hitler groet bracht. Man zou opgespoord moeten worden en een stadionverbod moeten krijgen. Uiteindelijk gaven andere beelden een heel ander beeld, het was duidelijk geen hitler groet. Verder, Wat moet je met zoveel machtsvertoon voor nog geen 100 man!! Groeten een voormalig agent.
Michel (22-11-2020 om 19:50)
@mesk, jouw reactie is heel duidelijk en waar. Maar daar zijn die lui te laf voor. ik ben benieuwd hoe ze reageren als ze zelf of hun familie corona krijgen. zal hun smoel dan wel kleiner zijn.
Cookie-instellingen beheren